søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
16-02-2021
Tonny Parnell

Servitutter og byrder  

Hvilke servitutter kan jeg finde på min ejendom og hvad omhandler de?

Der kan findes flere forskellige servitutter på ejendomme. Servitutter og byrder kan deles op i to slags rettigheder; privatretlige rettigheder og offentligretlige rettigheder. De privatretlige rettigheder er de rettigheder, som en privatperson har tinglyst over ejendommen. Omvendt er de offentligretlige rettigheder de rettigheder, der er tinglyst over en ejendom af offentlige myndigheder.

Derudover kan servitutter strække sig over mange flere bestemmelser, f.eks. rettigheder til boligens anvendelse eller kommunale byudviklingsplaner eller lokalplaner. Derfor kan der være mange tinglysninger af forskellige servitutter på en ejendom. Der findes eksempelvis også servitutter om:

  • Køberrettigheder/forkøbsrettigheder
  • Krav til udformning og farve på bygningen
  • Bestemmelser for brugsret og vedligeholdelse af fælles indkørsel
  • Specifikke krav til højden af hæk og hegn på grunden
  • Bestemmelser for hvilke husdyr der må holdes på grunden
  • Bestemmelser for, hvor og hvor højt du må bygge på grunden

Læs også: Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?

Udsigtsservitut

Denne slags servitut sætter begrænsninger for, hvor højt du må bygge, så du ikke generer dine naboer og de eksempelvis mister deres udsigt til f.eks. hav, søer eller skov.

 

Ulempeservitut

Betegner de servitutter, som forbyder røg, larm eller lugt, som er til gene for dine naboer.

 

Færdselsret/vejrettigheder

Betegner de servitutter der omhandler, at du eksempelvis ikke må passere gennem en anden mands ejendom, hvis du f.eks. skal ned til stranden.

 

Servitut om luftfartshindring

Denne servitut betegner begrænsninger for, hvor højt du må bygge for ikke at forstyrre flytrafikken. Boligejere i Københavnsområdet må eksempelvis ikke have hverken flagstænger eller bygninger, der er over 25 meter, da de ellers kan forstyrre flytrafikken.

 

Tilstandsservitut

Disse servitutter kan eksempelvis være, at du ikke må røre ved en transformerstation, der eventuelt er placeret på din grund. Det kan også være, at du ikke må forstyrre de offentlige forsyningsledninger, som løber gennem din grund.

 

Rådighedsservitut

Disse servitutter omhandler f.eks. at du ikke må ændre på en offentlig sti, der går gennem din grund. Det kan også være, at din nabo har brugsret til den vej, der går op til dit hus og derfor gerne må benytte vejen.

 

Bebyggelsesprocent

Dertil kan der komme begrænsninger afhængig af, hvor høj eller lav bebyggelsesprocenten er for en bolig. Bebyggelsesprocenten angiver hvor mange procent af grundens areal, du må bygge på. Hvis du f.eks. er på udkig efter et sommerhus, er bebyggelsesprocenten typisk lav, så der er mulighed for åbne områder på grunden. For et almindeligt parcelhus er bebyggelsesprocenten typisk 30, men der kan stå andet i servitutterne eller lokalplanen.

Derfor er det vigtigt at gennemgå servitutterne på en ejendom, inden du skriver under på købsaftalen. Der kan eksempelvis være servitutter på en ældre ejendom, som du har i sinde at købe, som ikke er relevante for dig, da servitutterne eventuelt er knyttet til en bestemt situation på det tidspunkt, hvor de blev stiftet. Derfor vil disse servitutter måske ikke have den store betydning for dig nu. Omvendt kan der være servitutter, som begrænser dig i forhold til f.eks. byggeprojekter.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
11-03-2021


Advokatforbehold.

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte.

....
Bolighandel Advokatforbehold.

02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsværdiskat?

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsværdiskat?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?
Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

....
Bolighandel Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

27-02-2021


Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?>br /> Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe

....
Bolighandel Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale
Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

....
Bolighandel Gennemgang af købsaftale

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

16-02-2021


Salgsopstilling

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

....
Bolighandel Salgsopstilling