søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
17-02-2021
Tonny Parnell

Gennemgang af købsaftale  

Gennemgang af købsaftale

Købsaftalen er ejendomshandlens vigtigste dokument. Den udgør kontrakten mellem køber og sælger, og heri kan oplysninger og vilkår vedrørende handlen findes.

Når du bruger boligadvokat der er anbefalet af BoligEkstra.dk til gennemgang af købsaftalen, sørger advokaten blandt andet for at give dig kompetent køberrådgivning samt godkende handlen og sikre, at alle forbehold er opfyldt. Dertil gennemgår vi købsaftalen og de tilhørende dokumenter, og dermed sikrer handelsvilkårene. Vi udarbejder rådgivningsskrivelse til dig som køber samt godkendelsesskrivelse til sælgers mægler om evt. forbehold. Til sidst sørger vi for, at handlen afsluttes.

Hvad indeholder en købsaftale?

Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

  • Oplysninger om ejendommen
  • Overtagelsesdage
  • Købesummens størrelse
  • Øvrige vilkår som er aftalt mellem sælger og køber
  • Risikoovergang
  • Tilbehør
  • Salgsopstilling
  • Særlige bestemmelser for grundkøb, ejerlejligheder m.m.
  • Hvem der skal afholde udgifter til tinglysning af skøde

Når man udarbejder en købsaftale, er det desuden vigtigt, at alle vilkår af bolighandlen indgår. Derfor kan der være punkter udover ovenstående, som er en god idé at inkludere. Her er det især en fordel at have en boligadvokat med på sidelinjen, som kan gennemgå købsaftalen for dig. Er der ting, som ikke er fordelagtige for dig som køber, kan din boligadvokat potentielt lave ændringer, så både dig og sælger er tilfredse med aftalen.

 

Hvordan udformes købsaftalen?

En købsaftale kan være udformet og formuleret på mange forskellige måder. Ejendomsmæglere anvender dog altid Dansk Ejendomsmæglerforenings Standardformular, hvorfor det i størstedelen af danske bolighandler er denne, der benyttes. Der er dog intet til hinder for, at man fravælger denne formular i, eksempelvis, en familiehandel.

Det er dog klart, at en meget udførlig og detaljeret købsaftale giver mindre anledning til tvister end en mindre omfangsrig købsaftale, hvor færre forhold er behandlet. Det er en god idé at få købsaftalen udarbejdet af en advokat, hvis ikke boligen er solgt via en ejendomsmægler, da købsaftalen bør tage højde for en række juridiske forhold, som man typisk ikke vil overveje som privatperson.

Læs mere om købsaftalen her.

Ejendomsmægleren er sælgers mand

Når en ejendom sælges gennem en ejendomsmægler, vil det ofte være denne, der udarbejder købsaftalen. Idet mægler er sælgers rådgiver, vil købsaftalen ofte være udarbejdet med øje for sælgers interesser. Derfor vil det ofte være anbefalelsesværdigt for køber også at have en professionel rådgiver i form af en boligadvokat. Således vil køber kunne blive sparet for ubehagelige overraskelser, som denne ikke havde overvejet eller ikke havde været i stand til at udlede af købsaftalen.

Dertil er det værd at huske på, at en købsaftale ikke er en reel aftale, før både køber og sælger har underskrevet den. Indtil da er dokumentet udelukkende et købstilbud. Derfor er der i princippet ikke noget, der afholder sælger fra at lave aftaler med andre potentielle købere.

Du bør derfor hurtigt få fat på en advokat, så I hurtigt kan få gennemgået købsaftalen og sørge for, at både dig og sælger får underskrevet købsaftalen hurtigst muligt – dog kun såfremt forbeholdene i købsaftalen er accepteret af både dig og sælger. Er du fo r langsom, kan du risikere, at en anden køber boligen for næsen af dig.

Når en købsaftale er underskrevet, har du en fortrydelsesret på op til 6 hverdage efter sælgers accept. En købsaftale bliver som oftest annulleret på grund af nye oplysninger eller juridiske problemer. Dette koster dog en godtgørelse på 1% af købsaftalen. Derfor er en boligadvokat der kan  gennemgå købsaftalen for eventuelle smuthuller og juridiske problemer alle pengene værd.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
11-03-2021


Advokatforbehold.

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte.

....
Bolighandel Advokatforbehold.

02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsværdiskat?

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsværdiskat?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?
Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

....
Bolighandel Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

27-02-2021


Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?>br /> Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe

....
Bolighandel Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

16-02-2021


Salgsopstilling

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

....
Bolighandel Salgsopstilling