søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
27-02-2021
Tonny Parnell

Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter  

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?

Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe til samtalen? Hvis ikke kan du med fordel læse med videre her!

Hvilken bolig vil du købe?

Hvis du ønsker at købe en ejendom, er det første banken eller realkreditinstituttet (hvad end du har valgt at benytte dig af) ser på, værdien af den bolig, som du er interesseret i. Det gør de ved at værdisætte ejendommen, og denne vurdering foretages oftest af en vurderingssagkyndig, som er tilknyttet banken eller instituttet. For at lave en sådan vurdering af en bolig, skal du som oftest medbringe følgende dokumenter:

  • Salgsopstilling på den bolig som du ønsker at erhverve dig
  • Du kan eventuelt medbringe en tilstandsrapport
  • Seneste terminskvittering og brandpolice såfremt du har modtaget dette fra ejendomsmægleren eller sælgeren

Grunden til at det er vigtigt, hvor meget ejendommen er værd, er fordi den fungerer som pant, for det lån du er i færd med optage. Først når det vides med sikkerhed, hvor meget boligen er værd, kan det vurderes, hvor meget du er i stand til at låne. Vurderingen falder selvsagt ikke udelukkende på ejendomsværdien, og du behøver ikke at have en specifik bolig i kikkerten for at søge om et lån, hvilket du kan læse mere om i de følgende afsnit. Hvis du er ny på området kan du her læse mere om hvad du skal være opmærksom på, når du vil købe ejendom.

Din økonomi

Noget, som har stor indflydelse på, hvorvidt du kan låne penge til din ønskede ejerbolig, er din private økonomi. Banken og instituttet vil sikre sig, at du er i stand til at tilbagebetale de penge, som de låner dig, så derfor gennemgår de din økonomiske situation, før de laver en vurdering af, om du kan optage et boliglån hos dem. Din privatøkonomi har altså betydning for, om du overhovedet kan låne, hvor mange penge du kan låne, og måske også hvilken type af lån du kan tage. Til kreditvurdering skal du medbringe følgende dokumenter og informationer:

  • Din seneste årsopgørelse
  • Lønsedler fra de seneste 3 måneder
  • Eventuelt en rapport fra Pensionsinfo.dk
  • Legitimation i form af enten pas eller kørekort er altid en god idé at medbringe
  • Et fyldestgørende budget indeholdende alle indtægter, udgifter, opsparing og investeringer

Husk at der, hvis du er selvstændig, kan være tale om dine seneste 2 årsopgørelse, fordi der er større finansiel usikkerhed forbundet med ikke at være almen lønmodtager. Det betyder også, at du formentlig ikke vil have konkrete lønsedler at fremvise, og derfor vil banken eller instituttet kigge på dine regnskaber i stedet. Desuden vil din bank eller instituttet kigge på din kreditstatus, for at se om du i forvejen har gæld og tilbagebetaler på andre lån. Yderligere vil de se på din kredit- og depotstatus. Hvis du ønsker at optage et lån hos et realkreditinstitut, skal du medbringe dokumenter og informationer, som kan fortælle dem om disse faktorer. Her vil banken sædvanligvis være i stand til at hive disse tal frem fra eget system, hvis du i forvejen er medlem af banken.

Bemærk: Er i to voksne i husstanden, som ønsker at optage et boliglån sammen, vil det være nødvendigt at medbringe ovenstående oplysninger fra begge parter, for at der kan blive foretaget en samlet vurdering.

Hvilke dokumenter får du med hjem?

Efter kreditvurderingen og mødet vil banken eller kreditinstituttet komme med et lånetilbud i form af enten et boligkøbsbevis eller forhåndslån. Det er en officiel godkendelse af, at du kan optage et boliglån på baggrund af din økonomi. Denne kan altså også bruges, hvis du ikke på forhånd har en ejendom, som du ønsker at købe, men derimod vil være i stand til at handle hurtigt, hvis den rigtige bolig skulle byde sig på markedet. Vælger du at underskrive lånedokumentet, vil der blive udarbejdet et pantebrev, som har til formål at give banken eller realkreditinstituttet sikkerhed i din bolig, såfremt du skulle blive forhindret i at tilbagebetale lånet.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
11-03-2021


Advokatforbehold.

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte.

....
Bolighandel Advokatforbehold.

02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsværdiskat?

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsværdiskat?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?
Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

....
Bolighandel Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale
Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

....
Bolighandel Gennemgang af købsaftale

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

16-02-2021


Salgsopstilling

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

....
Bolighandel Salgsopstilling