søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
11-03-2021
Tonny Parnell

Advokatforbehold.  

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte. Her kan du med fordel indsætte Boligadvokaten – men husk at orientere os om underskriften på købsaftalen, så vi er forberedt på at modtage din sag. Det er meget vigtigt, at du sikrer, at der er indført et advokatforbehold i købsaftalen INDEN at du skriver under.
Advokatforbehold eksempel

Et advokatforbehold kan se således ud:
”Handlen er fra købers side betinget af, at købers advokat, Boligadvokat, e-mail: INFOb@BOLIGADVOKAT.DK, Telefon 8x xx xx 23, Eksempelvej 2, 28990 Eksempelby, kan godkende handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren/sælgeren i hænde kl. 16, senest 4 hverdage efter, at købers advokat har modtaget den af både køber og sælger underskrevne købsaftale fra mægler/sælger.”

Med et advokatforbehold kan du senere træde gratis ud af handlen UDEN at skulle betale for fortrydelsesretten, der uden advokatforbehold, udgør 1% af købesummen.

Når købsaftalen er underskrevet, igangsættes advokatforbeholdet, hvorefter rådgiveren gennemgår handlen og kontakter dig forinden frist udløb. Rådgiveren gennemgår købsaftale og alle andre relevante dokumenter, såsom tilstandsrapport, el-installationsrapport, forureningsskema, tankattester, servitutter, byggetilladelser, ejerskifteforsikringstilbud, ejerforening eller vejlaugs regnskaber m.fl.

Bolighandlens dokumenter
Når købsaftalen er underskrevet, igangsættes advokatforbeholdet, hvorefter boligadvokaten gennemgår handlen og kontakter dig forinden frist udløb. Advokaten gennemgår købsaftale og alle andre relevante dokumenter, såsom tilstandsrapport, el-installationsrapport, forureningsskema, tankattester, servitutter, byggetilladelser, ejerskifteforsikringstilbud, ejerforening eller vejlaugs regnskaber m.fl. Er dit boligkøb betinget af du selv sælger din egen bolig, bør du læse vores artikel omkring denne situation: Betinget køb

TILSTANDSRAPPORTEN
Tilstandsrapporten udarbejdes af en byggesagkyndig, på basis af en visuel gennemgang af boligen. Den giver køber oplysninger om fejl og mangler ved boligen, og er gyldig i 6 måneder.

EL-INSTALLATIONSRAPPORTEN
El-installationsrapporten udarbejdes af en elektriker. Den giver køber oplysninger om fejl og mangler ved el-installationer, og er gyldig i 12 måneder.

EJERSKIFTEFORSIKRING TILBUD
Når sælger har fået udarbejdet tilstandsrapport og el-installationsrapport, vil der ofte også foreligge et tilbud om ejerskifteforsikring fra et forsikringsselskab. Ejerskifteforsikringen kan indeholde forbehold, som resultat af de mangler der er påpeget i tilstandsrapport eller el-installationsrapporten. Det er derfor vigtigt, at tilbuddet gennemgås nøje for at sikre dig som køber, mod ubehagelige overraskelser.

JORDFORURENINGSSKEMA
Jordforureningsskemaet er et dokument der udstedes af regionen og Danmarks miljø portal. De viser registreret forurening på grunden, eller om der er særlig risiko for forurening, på baggrund af tidligere kendt aktivitet på grunden.

TANKATTEST
På grunde med olietank, er en tankattest en vigtig kilde til information om olietanken. Den fortæller om tankens maksimale levetid, indvendig beskyttelse mv.

SERVITUTTER
En servitut er dokument, som er tinglyst på ejendommen. Den begrænser ofte brugen af boligen/matriklen for ejeren, samt fastsætter de gældende regler for området. Det kan eksempelvis være naboers færdselsadgang, krav og bestemmelser fra offentlige myndigheder, samt information om grundejerforening.

Boligadvokaten gennemgår bolighandlen med dig, så du får besvaret alle dine spørgsmål, og samtidig får mulighed for, at forholde dig til juridiske aspekter ved handlen. Hvis alt er som det skal være, udfærdiger boligadvokaten et godkendelsesbrev, der sendes til sælgers ejendomsmægler og din bank. Herefter skal køber deponere udbetaling hos ejendomsmægleren, og købers bank skal stille garanti for restkøbesummen.

Når finansiering og andre forbehold er afklaret og på plads, opretter købers boligadvokat et skøde, der herefter tinglyses. Når tinglysningen er på plads, klarer køber og sælgers banker alt omkring optagelse, indfrielse og aflysning af lån.

Boligadvokatens begreber
Vi har samlet en række udtryk og begreber som ofte optræder i bolighandler


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsværdiskat?

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsværdiskat?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?
Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

....
Bolighandel Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

27-02-2021


Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?>br /> Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe

....
Bolighandel Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale
Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

....
Bolighandel Gennemgang af købsaftale

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

16-02-2021


Salgsopstilling

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

....
Bolighandel Salgsopstilling